maandag 5 januari 2015

een nieuw begin. 2015

en dan is het in eens 5 januari 2015.
voor iedereen
de allerbeste wensen en een gezond 2015.
tja gezondheid het is zo cliché maar o zo belangrijk .
en dat is ook de reden waarom ik mijn blog een beetje heb verwaarloosd.
 de laatste maanden had ik even andere dingen aan mijn hoofd. ik heb een ijzerstapeling ziekte                                                                        ,,hemochromatose ,,
gelukkig gaat het nu redelijk het is nog niet helemaal goed. , maar ik ga er voor in het nieuwe jaar .
de behandeling is gestart en dat moet ik nu bij houden. want het wordt nooit beter.
hemochromatose houdt in dat mijn lichaam het ijzer  niet afvoert maar ergens op slaat  bv nieren of de lever of gewrichten  of waar dan ook in mijn lichaam en daar kan je goed ziek van worden
mijn ijzergehalte was dus veelste hoog en dat moest vlug naar beneden gebracht worden en dat gaat maar door een ding het aderlaten .
 ik ging dus om de twee weken naar het ziekenhuis om 500 cc  bloed te laten afnemen.  dan gaat je lichaam  weer bloed aan maken en gebruikt daar het opgeslagen ijzer voor  wat na twee weken weer eruit gehaald wordt.
gelukkig is mijn ferritinne gehalte nu op peil en gaan we kijken in hoever het opnieuw moet want mijn lichaam blijft ijzer aan maken dat gaat nooit over .
maar nu begin ik gelukkig weer  iets beter te gaan ik ben ook weer aan de lapjes wat echt veel leuker is dan op de bank  of in bed de hele dag van vermoeidheid .

 ik ben begonnen aan de
Roses la Chocolat.
 mijn eigen versie op de briar Hill  het patroon wat ik heb gekocht /gekregen heb met Sinterklaas
mijn mandje met  de ,,Roses la Chocolat...


de eerste sterren en hexagonen  zijn gemaakt  heerlijk om te doen 
moet nog stof kopen over ze achtergrond. denk aan ivoor of zacht beige  lekker antiekerig. en natuurlijk een bruine  met roosjes shasing  maar effe sparen  he !
maar als jullie nou denken oke leuk nieuw project   ehe nee want ik ga ook mee doen met een Facebook groep de s.b.s maken het boek heb ik al jaren liggen en ik vond hem  tja wat vindt ik van hem  hihi was al twee x begonnen eraan maar nu ga ik het echt doen in het lila en paars en wit .
 en heb ook nog wel wat liggen  om te doen ben er weer helemaal klaar voor .

Christine

8 opmerkingen:

Grit zei

This is a wonderful project.

Nelleke zei

Hallo Christine toch nog gelukkig nieuwjaar voor jou en je gezin gewenst,en ik hoop dat je je gezondheid onder controle krijgt ik had nog nooit van deze ziekte gehoord.En wat een mooie stoffen heb je klaar liggen daar zal vast leuk mee werken zijn.Groetjes Nelleke

Yvonne zei

Dat lijkt me een nare aandoening Christine, ik hoop dat de behandeling aanslaat en je genoeg energie overhoudt voor de mooie projecten waar je aan werkt. Je nieuwe uitdaging ziet er ook weer heel mooi uit, doet me sterk denken aan de Prince.

Supergoof zei

weet je lieve buurvrouw op de dijk, ik dacht een tijdje geleden al, het lijkt wel hemachromatose, toen je zoveel bloed moest geven. Met hemachromatose zijn wij hier al jaren zeer bekend,...
Zet 'm op Kanjer!!!!!

Guusje, zei

Nou dat klinkt niet zo goed. Gelukkig is het onder controle. Nu maar hopen dat het steeds beter met je gaat of beter gezegd dat het onder controle blijft. Mooie quilt ben je gestart en leuk de SBS maken. Ik ben er ook mee bezig.veel sterkte en beterschap.

marga zei

Zo dat is nogal pittig wat je schrijft.
Ik hoop dan ook dat 2015 voor jou een beter jaar gaat worden.
De sterren stralen dus daar kan het niet aan liggen.
Groeten
Marga

Wilma Kuin zei

Heey Christine,..
Wat een vervelende aandoening,..
Dat komt wel goed bij, kanjer!!

Mooi patroon heb je,.
Oh de sbs ben ik ook al verschillende keren mee begonnen maar dat boek,... gggrrr,...

Anoniem zei

Oei, dat is niet zo leuk. Gelukkig weten jullie wat het is en kan er aan gewerkt worden. Veel sterkte ermee.
Wat is de roses la chocolat mooi. Prachtige kleurtjes. En succes met de FB groep. Leuk. Ik wens je een , tja gezond kan ik bijna niet zeggen, maar toch een heel goed, gelukkig, warm en creatief 2015. Groetjes Wilma