maandag 7 november 2011

Door 10 lagen behang geworsteld!

Het is zo ver we kunnen aan de slag in de slaapkamer.

De timmermannen zijn er uit en het ziet er heel mooi uit! we hebben van 2 kamers en een halletje naar zolder 1 grote kamer gemaakt met een dakkapel van maar liefts 4,25 m.

Nu komt voor mij het grote werk behang er af halen en verfen en weer behangen.
Zaterdag met volle moed begonnen aan maar liefts 10 lagen behang .


Als eerste een vinyl behang toen kwam er een soort van beige kleur tevoorschijn daarna een streepjesmodel, en een laag met bloemen.
Toen een soort van rose kriebletjes behang waren net ballontjes ach en een bruine jaren 60 versiering en een licht groenen ,en dan nog een beige bruin ruitje, uit de eerste jaren 60 kwam een zonnebloem tevoor schijn met takjes en als laatste jaren 50 het bouw behang een klein bloemtjes geval . er zijn 4 vuilniszakken vol weggegaan .
mijn dochter en schoonzoon kwamen langs en hebben even heerlijk mee geholpen met stekenmijn handen voelde ruw aan en mijn rug pfffffff maar het is er af!
Gisteren avond toen ik het laatste beetje opruimde in zakken , is mijn mannetje langs de chinees geweest we hebben heerlijk gegeten ,


daarna ben ik gaan douchen daar knap je zo van op. tijdens de sport kwam bij mij sjaan aan kloppen ,,ik had al een mooi blokje klaar liggen van mijn ,,blue/ white en heb lekker geprikt aan de lapjes ,, nu eens stof die me wel wat doet ,,.
blokje A-10 Which Points West?


Zo en nu ga ik eerst maar eens stofzuigen het hele huis ligt vol stof . en ik geloof dat er ook nog wel een wasje ergens ligt!

Dan hopen dat we vanmiddag een blokje van de farmers wife kunnen knippen
het is een grijze dag hier in de polder en ik denk dat de zon zich niet laat zien vandaag . dus we gaan het zelf maar even zonnig maken . met een kopje koffie maar wel nadat ik gestofzuigd heb dat dan wel weer!


Christine
16 opmerkingen:

Unknown zei

Zoveel lagen behang roept bij mij herinneringen op.
Mijn schoonvader ging naar een aanleunwoning en daar moest ook behangen worden.
Vol goede moed begon ik in mijn eentje aan het afstomen maar wat had ik een massel, van een wand kwam het behang als eén muur naar beneden. Was ik sneller klaar dan gedacht. Succes met behangen dat is altijd een dankbare klus.
Groeten Lia T

GRANNY'S HOUSE zei

Dat mensen zoveel lagen behang hebben, wij halen er altijd alles af, anders krijg je het behang er nooit zo mooi tegen aan, gelukkig is dat nu gedaan en wat een klus moet dat geweest zijn.
Mooie dakkapel, met een uitzicht om jaloers op te worden.

Groetjes
Ines

Wilma Kuin zei

Prachtig zal het zeker worden en wat een werk zoveel lagen,.. Hier gelukkig maar 1 laagje die eraf moest en hier ook drie lieve schatten die kwamen helpen.
Dankjewel voor je vraag of alles goed was hier,.. erg lief!!

Jane in Cumbria zei

Wat een mooi uitzicht! Maar wat een klus, al dat behang.gelukkig dat het klaar is. Succes met behangen!
Leuk DJ blokje.
groetjes
Jane

Annie zei

oh Christine wat een werk heb je weer verzet 9 lagen pfffff, het wordt straks wel mooi hoor en wat een uitzicht zonde om daar te slapen hihi.
D.J. wordt ook mooi.
Lfs. Annie

Nelleke zei

Hallo Christine jij hoeft je niet te vervelen maar een rotklus is al geklaard en straks ben je blij met zo'n mooie kamer en het uitzicht is grandioos.En tussendoor nog een blokje gemaakt super.Groetjes Nelleke

Anoniem zei

Hoi Christine
Wat een uitzicht!!!!
Echt super, volgens mij ideaal om een GROTE HOBBYKAMER van te maken, leuk om de Bee daar te houden ,ik zie het wel zitten.
Groetjes
Gina

Vlijtige Handjes zei

Wat zul jij straks heerlijk in je bedje liggen als het klaar is. Meer het 'Prinses op de erwt'- effect.
Groetjes Anita

Inkie zei

Tjeetje wat zal je moe zijn geweest!
Heb je al een gezellig behangetje uitgezocht?

foekie's fashion zei

dat is een stevige worsteling, maar jij wint toch wel? Wat een heerlijk uitzicht zeg. Groetjes van Joke

margaquilt zei

Hallo Christine
10 lagen zeg dat is niet niks kan mij voorstellen dat dat een hele klus geweest is. Maar het is wel het begin van het einde want nu kun je opnieuw behangen en dan ziet het er vaak al direct beter uit.
Ik kan er over meepraten want 1 laag glasvezel en 1 laag vinyl laten ook niet zo snel los.
Groeten
Marga

Joyce zei

Wat een geweldig uitzicht vanuit je megadakkapel!! 10 lagen behang.......tjonge....
;o))

Joyce zei

Wat een geweldig uitzicht vanuit je megadakkapel!! 10 lagen behang.......tjonge....
;o))

ria vogelzang zei

Het wordt zeker heel mooi! Maar wat een werk!!!!!
Sterkte hoor! En geniet maar dubbel van je lapjes-tijd....... ;)

Ritainquiltland zei

Leuk toch,dat je de geschiedenis van het huis zo terug kunt zien en wat een ruimte. Wordt dat je nieuwe naaikamer? Dat je nog energie overhoudt om met je lapjes aan de slag te gaan. Succes met het klussen!

marijna zei

Het ziet er al mooi uit zeg. Na al je bahang er af te hewbben moet het toch nu opknappen. Nog even en dan is je hobbykamer klaar!